Το Ξάγναντο Αγάπησα, μα η Ζωή..Θολό Τοπίο!

Το Ξάγναντο Αγάπησα, μα η Ζωή..Θολό Τοπίο!
Νεφέλης Σκέψεις.

Nεφέλης Σκέψεις.!

Καλώς ήρθατε στο Blog μου Δημιουργιες και σκέψεις μου.! Καθίστε αναπαυτικά, και καλό σας διάβασμα.! Ζητώ την κατανόησή σας. Εξηγούμαι, για να μην παρεξηγούμαι. Δεν είμαι ποιήτρια ούτε στιχουργός , γράφω της ψυχής μου τα παράπονα μόνον, όταν.. η έμπνευση μου κάνει την επίσκεψη. Ευχαριστώ Πολύ.!

Ancient Theatre of Epidaurus

Ancient Theatre of Epidaurus

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Δεκεμβριος < ο πιο ζεστός μηνας του χρόνου!!>

Νefeli Riga
Δεκέμβριος.!
Ο Δεκέμβριος είναι ο πιο ζεστός μήνας του χρόνου.!!
Ναι, και εξηγώ.
Κάθε μέρα και από μια γιορτή.
Κάθε μέρα όλο και κάποιο σπίτι θα γιορτάζει, τα χρόνια πολλά λέγονται μέρα παρά μέρα.
Οι γιορτές διαδέχονται η μια την άλλη.,και η κουζίνα, το αγαπημένο μέρος που η κίνηση εκεί είναι αέναη, δέχεται τις περισσότερες επισκέψεις, εκεί γίνονται τα περισσότερα, κουλούρια, αλευρώματα ταψιά στο φούρνο, επισκέψεις, εγκάρδιες ευχές, στολίσματα, και το κερασάκι στην τούρτα είναι η μεγάλη γιορτή όλων μας.
Τα Χριστούγεννα.! Η Γέννηση του Κυρίου μας.!
Τα σπίτια, οι δρόμοι, στενά, πλατείες, μαγαζιά, όλα, μα όλα στολισμένα και φωτισμένα.
Η ατμόσφαιρα γίνεται μαγική, χαίρεσαι να περπατάς χαζεύοντας τα μαγαζιά που με πολλή χάρη στολισμένα περιμένουν τον θαυμασμό μας, και την...επίσκεψή μας.
Στο σπίτι μια άλλη ατμόσφαιρά ακόμα πιο ζεστή, το τζάκι αναμμένο χαρίζει γύρω του θαλπωρή, στο σαλόνι δεσπόζει το στολισμένο δένδρο με τα μπαλόνια, τις χρωματιστές γιρλάντες, τα δώρα που είναι από κάτω και περιμένουν τα παιδιά ανυπόμονα να νιώσουν αυτή την χαρά, μα και οι μεγάλοι δεν πάνε πίσω, θα φτερουγίσει μέσα τους η παιδικότητα ψάχνοντας στο δένδρο για το δώρο τους.
Η κουζίνα συνεχίζει να ευωδιάζει.
Όλες τις μέρες όλο και κάτι ψήνεται και όσο ζυγώνει η γέννηση Του Θεανθρώπου εντείνονται οι προετοιμασίες για τα Αγια Γενέθλιά Του.!
Τα παιδιά τριγυρίζουν το τραπέζι και όλο τσαλαβουτούν σε κάποια ζύμη τα δακτυλάκια τους, η μπερδεύονται στα πόδια της μητέρας που συχνά κοιτάζει τον φούρνο προσπαθώντας να εξασφαλίσουν ένα μισόγινωμένο κουλουράκι.< το δοκιμασμα.> Κάπως έτσι περνά ο Δεκέμβριος, που εκτός την ζεστασιά του αναμμένου τζακιού είναι και η Ανθρώπινη αγάπη που διαχέεται στην ατμόσφαιρα, είναι η αύρα που εκπέμπει ο καθένας μας, γιατι είναι οι μέρες που το καλούν.
Μέσα στην παγωνιά του χειμώνα ποιος άλλος μήνας μας δίνει τόση αγάπη, ζεστασιά ψυχής και θύμησες ?
Άλλους χαροποιεί και άλλους μας κάνουν να δακρύζουμε...
Είναι ..
Μήνας που μας φέρνει πολύ πιο κοντά.
Ένας μήνας αναμνήσεων....
Μήνας Αγάπης ,γιατί γεννήθηκε ο Άνθρωπος που την δίδαξε.
Είναι ο πιο ζεστός μήνας της ψυχής μας.!!
Νεφέλη
12/12/2014
Nefeli Riga

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου